Thursday 5 December 2013

Пепеляшка, ама надали

Стъклената ми обувка се изгуби. Не, не я търси. Ще си купя нова... И без това онзи ден в мола видях едни страшни сандалки.

Днес предметите се заменят с лекота. Преди време обувката би била предпоставка за намирането на Принца. Днес принц не ни трябва - сямо някой чичко паричко, който да замени загубената пантовка с нов, по-скъп и по-хубав дизайнерски модел. Пепеляшка вече не е същата.

Днес добрата фея не ни преобразява за една нощ. Тя изпълнява всякакви желания, само че се е превърнала нещо като Джинът от лампата на Аладин - приема различни форми - на пластичен хирург, на влиятелни спонсори... Доведените сестри и мащехата днес са  първи приятелки с Пепеляшка, тайничко надяващи се да си счупи краката с тези токчета.

Миличък, освен сандалките, си харесах и една страшна рокличка. Нали знаеш, за теб се глася, искам да съм хубава, заслужаваш най-доброто...

Днес Принцът се прибира сам когато часовника удари полунощ. Каляската не се превръща в тиква - остава си луксозна лимузина. Пепеляшка си тръгва от бала подобаващо - със скандал. За нея се карат двама от спонсорите й. И нека всички да се пукат от яд. Завиждат й, че е хубава.

Добре, имаш го довечера. Сега ми дай кредитната си карта. Добре, ще доведа и приятелка. Благодаря.

Роклята не се дематериализира. Чиниите са още неизмити. Пералнята не й трябва. Роклята е за химическо. Другатата половина от чифта стъклени обувки отива в боклука. Утре тя ще има нови Лубутенки. Принцът намира утеха с някоя Снежанка и приятелите й джуджетата.
 

А пантовката остава разбита и непотърсена на стълбите.



No comments:

Post a Comment